Pedagógiai program 2019-03-20T11:51:42+00:00

Aktív kezdet

Lányok 0-6 év, fiúk 0-6 év

A fizikai aktivitás rendkívül fontos a gyerekek egészséges fejlődésének szempontjából, mert gyorsítja az olyan agyi funkciók fejlődését, mint a koordináció, a szociális képesség, az alapvető motoros képességek valamint az érzelmi fejlődés. Segíti az erősebb csontok, izmok kialakulását, növeli a hajlékonyságot, izomlazaságot, hozzájárul a helyes testtartás és a megfelelő egyensúlyozási képesség kialakulásához, fejleszti a kondicionális képességeket, csökkenti a stresszt és segíti az alvást.

Örömteli alapozás

Lányok 6-8 év, fiúk 6-9 év

Az örömteli fizikai aktivitásnak a gyerekek mindennapjainak részévé kell válnia, s ennek legmegfelelőbb módja az aktív játék. Ez elősegíti az integrált mentális, értelmi és érzelmi fejlődést. A koordinációs képességek fejlesztése mellett lényeges a sport etikájának és a fair play egyszerűbb szabályainak megismerése.

Edzés tanulása

Lányok 8-11 év, fiúk 9-12 év

A 9-12 éves kor közötti szakasz az egyik legfontosabb időszaka a sportkészségek fejlesztésének a serdülés megindulását jelző gyorsnövekedési fázis előtt. Ebben az életkori szakaszban a gyerekek már készen állnak az általános sportkészségek megszerzésére, elsajátítására, a serdülés előtt sport szempontjából minden fontos képességet készséget fejleszteni kell.

Edzeni a megedződésért

Lányok 11-15 év, fiúk 12-16 év

Az Edzés tanulása és az Edzeni a megedződésért életkori szakaszok a legfontosabb állomások a sportolók felkészítésében. Az Edzeni a megedződésért időszakban a fiatal sportolók megszilárdítják az alapvető sportkészségeiket és a taktikai tudásukat. A versenyek/mérkőzések során a gyerekek természetesen nyerni akarnak, de a hangsúlyt nem a győzelemre, hanem a megfelelő fejlődésre kell helyezni.

Edzeni a versenyzésre

Lányok 15-21 év, fiúk 16-23 év

Az első olyan életkori szakasz, melyben a versenyszituációban mutatott teljesítmény és ezáltal az eredmény megjelenik célként. Azonban a versenyzés megtanulása fázisban is csak a különböző versenyhelyzetekhez való hozzászokás a lényeg. Ebben a periódusban a sportolók már rendelkeznek az alapvető és a sportspecifikus készségekkel, amiket most kell megtanulniuk használni a különböző mérkőzés- és versenyszituációkban.

Edzeni a győzelemért

Lányok 18+ év, fiúk 19+ év

A sportolói felkészítés utolsó fázisában, amely már egyben a felnőtt korosztályba való belépést is jelenti már csak az eredmény számít, azaz a verseny, a mérkőzés napján mutatott teljesítmény. Amennyiben megfelelően végigcsinálta a korábban leírt életszakaszokhoz rendelt feladatokat, ebben az időszakban a genetikai hozományának, azaz az örökölt tehetségének kibontakozásának lehetünk szemtanúi.

Aktivitás az életért

Bármilyen korban

A testkultúrális műveltség megszerzése után egyenes az átmenet az élethosszig tartó fizikai aktivitás, a rekreációs sport felé. Ez egy jó lehetőség a szabadidős vagy szenior versenyrendszerbe való bekapcsolódásra, ahol természetesen a győzelem még mindig fontos, de ez már nem létkérdés

További Hírek