Elérhető elit sport 2019-04-24T14:51:31+00:00

Légy az a szülő, aki azt mondja, hogy a gyereke VÍV miközben a többi szülő a fociról beszél…

Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének, így a különórákron túl kiemelt figyelmet kell fordítani az egészséges életmódra, melynek a rendszeres testmozgás is az elengedhetetlen része. A gyerekek testi és lelki egészségére gyakorolt kedvező hatása mellett a nevelési szerepe is kimagasló.

Az egészséges életmód szemléletének kialakítását már egészen kisgyermekkorban tanácsos elkezdeni, ugyanis ha már gyerekkorban természetes, hogy rendszeresen sportolunk, a mozgásban gazdag életmód életünk részévé fog válni. Fontos azonban, hogy gyermekünk is élvezze ezeket az elfoglaltságokat úgy, hogy teste és lelke is fejlődjön valamint új barátokra, ismerősökre is tegyen szert.

A vívás mára már nem csupán a nemesemberek és az elit sportja, hanem nemtől függetlenül bárki kipróbálhatja ezt a nagyszerű, egymás tiszteletét hangsúlyozó tiszta sportágat, amely nem csupán az elmét és a testet fejleszti, hanem megtanít az ellenfél tiszteletére is.

A vívósport ajánlott a nagy mozgásigényű, nyughatatlan gyerekeknek, a higgadtabb és az agresszívabb gyerekeknek valamint a félénk, visszahúzódó gyermekek számára is. Összességében tehát elmondható, hogy a vívás mindennapjaink részeként segíti a testi és szellemi egészségünk megőrzését és rendszert visz a mindennapjainkba.

Ha egy minden korosztály számára káros szenvedélyektől mentes közösséget keres, ahol gyermekei a szabadidejüket biztonságban eltölthetik, és ahol gyermekünk kiváló környezetben, nagy tekintélyű edzők keze alatt fejlődhet, akkor a debreceni Békessy Béla Vívó Klub tökéletes választás lehet. A Klub vezetői, edzői rendkívül lelkiismeretesen, az egyéni sajátosságok figyelembe vételével végzik munkájukat. Klubunkban megtalálják helyüket a csupán mozogni, sportolni, valamint jó társaságba vágyó gyermekek mellett az élversenyzők is.

A bármi áron eredményeket elérni kívánó klubokkal és edzőkkel ellentétben, egyesületünk elsősorban lehetőséget szeretne biztosítani Debrecenben és környékén ennek a csodálatos sportnak az elsajátítására, mindemellett, természetesen nálunk is lehetőség van a válogatott szintű komoly versenyzésre is. Ezért minden fiatalt az egyéni képességei szerint és semmi esetre sem túlterhelve fejlesztjük, ugyanakkor magas szinten támogatjuk őket az életkoruknak megfelelő maximális fejlődés elérése érdekében.

S hogy miért is jó Debrecenben kipróbálni a vívást?

 • Olyasmit csinálhatsz, amit eddig még nem próbáltál
 • Nincs veszteni valód, csak nyerhetsz
 • A kitartó felkészülés megtanít tűrni, küzdeni, amely tulajdonságoknak nagy hasznát veheted az élet más területein is
 • Elegáns, nem szokványos mozgásforma
 • Fejleszti a reakciókészséget, általános erőnlétet, koncentrációt
 • Profi edzőgárda gondoskodik a sportolói fejlődésedről
 • Egyesületen belül példaadó vívókkal ismerkedhetsz meg, így a média által kreált példaképek helyére valódi hús-vér emberek léphetnek
 • Kiváló infrastrukturális feltételek vesznek körül, gyönyörű vívóteremmel
 • Kipróbálhatod mindhárom fegyvernemet (tőr, párbajtőr, kard), majd egyéni adottságaidnak, kedvednek megfelelően választhatsz közülük
 • A Klub biztosítja számodra a kezdéshez szükséges eszközöket
 • A társaság kiváló, vidám, és akár életre szóló barátságokat is kialakíthatsz
 JELENTKEZZ INGYENES PRÓBAÓRÁNKRA!

7 ok, hogy elkezdj vívni

 1. Fejleszti a gyorsaságot, a robbanékonyságot és a lazaságot.
 2. Növeli a küzdőképességet, a bátorságot és a rögtönzőképességet.
 3. Nem számítanak az alkati tényezők.
 4. Sosem késő elkezdeni.
 5. Küzdősport, de mégsem okozunk fájdalmat az ellenfélnek.
 6. Egy közösséghez tartozhatsz, igaz barátokra lelhetsz.
 7. Világot is láthatsz.

Ha te is örömmel nézted gyermekkorodban a lovagokról, hősökről szóló filmeket? Netalántán a mai napig előfordul, hogy fakardot ragadsz? Vagy egy olyan sportot keresel, amely komoly hagyományokkal, értékekkel rendelkezik?

ITT A HELYED NÁLUNK!