A klub szakmai háttere 2020-10-01T16:25:12+00:00

A klub szakmai háttere

A vívóklub szakmai vezetése törekszik arra, hogy a legfrissebb sporttudományos ismereteken alapuló edzésmódszereket alkalmazzák az edzőik a foglalkozásokon, ezért számos együttműködés zajlik többek között a Debreceni Egyetem különböző intézeteivel is. Sok tudományos publikáció, TDK dolgozat és szakdolgozat született a vívók közreműködésével és több előadásra, konferenciára hívták már meg előadónak a klub képviselőit.

A szülők részéről a testnevelőink és az edzőink irányába érkező elvárások figyelembevételével állítottuk össze a gyerekekkel foglalkozó pedagógusi kört.

Az alapításkor lefektetett alapelvekhez máig ragaszkodik a klub vezetése, melyről az alábbi videóban és cikkben is olvashatnak:

Dezső Zsigmond

elnök

A világ legkiválóbb mérnökei közé tartozó szakember alapította klubunkat.

“Elégedett ember vagyok, mert olyan családom van, amelyben mindenki jól érzi magát. Nap mint nap azt csinálom, amit szeretek, s az a közeg, ahol dolgozom, ezt elismeri. A szórakozásom szintén az, amit nagyon kedvelek, s ehhez a feltételeket is megteremtettem.”

Serra György

ügyvezető igazgató

Pedagógus, vívóedző, nemzetközi versenybíró, sportmenedzser. A Magyar Vívó Szövetség elnökségének tagja, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sport Szövetségnél a vívás sportágért felelős vezető. Munkáját számos díjjal ismerték el, közülük a legkiemelkedőbb a Debrecen városa által adományozott Hajós Alfréd Díj. Számtalan hazai és több világverseny sikeres debreceni megrendezése-megszervezése fűződik a nevéhez. A Debrecen körüli pezsgő vívóélet elképzelhetetlen lenne nélküle.

Serra Bendegúz

szakmai igazgató

Egyesületünk szakmai igazgatója. A Magyar Vívó Szövetség legmagasabb szakmai fórumának, a Szakmai Testületnek a tagja. A sokéves egyetemi, vegyész kutatói munkája során kialakult analitikus szemléletmódja új színt hozott a vívósportba. Szakértőként részt vett a rioi olimpián több érmet szerző felnőtt férfi párbajtőr válogatott szakmai munkájában. Vezetésével a debreceni vívás felkerült a hazai és a nemzetközi térképre és eredményességben már kezdi felvenni a versenyt a legnagyobb budapesti klubokéval. Tanítványai számos országos bajnoki éremmel gazdagították városunkat, melyek közül legértékesebb klubunk első felnőtt országos bajnoki címének megszerzése illetve az első felnőtt válogatott szereplés.

Horváth Attila

fejlesztési igazgató

A klub fejlesztési igazgatója. Pedagógus, vívóedző, nemzetközi versenybíró, 2x-es Guinness rekorder és óriási tapasztalattal és rutinnal rendelkező projektmenedzser. A munkaerő-piaci menedzser, mérlegképes könyvelő, közbeszerzési referens és államháztartási mérlegképes könyvelő képesítéseit kiválóan kamatoztatja klubunk fejlesztési projektjei során is.

Edzők, segédedzők:

Dr. Salamon Gábor

vezetőedző

Vívó és Öttusa Szakedző, Számos nemzetközi publikációja és előadása, mellett kiváló eredményei tették elismert nemzetközi szaktekintélyé. Doktori fokozatát a Magyar Testnevelési Egyetemen szerezte. Vezetőedzője volt többek között a német, a kanadai, a szingapúri és a holland válogatottnak. Tanítványai több Olimpiai és Világbajnoki aranyérmet nyertek egyéniben és csapatban.

Béres Zsolt (tőr, párbajtőr)

Az egyesületünk egyik legelső és legtapasztaltabb edzője, aki még a Serra testvéreket is tanította. Kiváló testnevelő tanár. Szakmai pályafutását 11 évig Nagy Britanniában vívóedzőként és testnevelőként folytatta, ahol testközelből ismerhette meg a nyugati oktatási rendszert. Hazatérése után egy rövid BVSC-s kitérőt követően ismét a klubunk fiataljait fejleszti kiváló pedagógiai érzékkel. A Debreceni Nemzetközi Iskola diákjainak 2019-től lehetősége van általa a kedvelt sportágunk megismerésére.

Kovács Attila (párbajtőr)

Testnevelésből és gyógytestnevelésből szerzett diplomát a TF-en. A Derecskei Rendészeti Gimnáziumban munkaközösség-vezető testnevelő tanár. Sok éves kiemelkedő tanári és edzői tevékenységét számos szakmai kitüntetéssel díjazták. Kosárlabda és vívóedzői végzettséggel is rendelkezik.
Évek óta nagyon nagy segítséget nyújt a klub kerekesszékes, illetve a haladó és élversenyző vívóinak sokoldalú fejlesztésében. A legmodernebb edzésmódszerek és edzéseszközök alkalmazásával az egyes csoportok szakmai vezetőivel összhangban tervezi meg a sportolók fizikai felkészítésének menetét.

Nagy Dóra (vívóovi,vívósuli)

Tanító-Testnevelő szakos főiskolai végzettséggel rendelkezik, melyet több sportággal is bővített az évek során. Ezek közül egyik a vívás. Az Vívóovi és Vívósuli edzésein az óvodás és kisiskolás gyerekek képességfejlesztő és beszoktató edzését végzi. A gyerekek játékos formában tanulnak vívni, miközben sokat erősödnek és fejlődnek azon képességeik, melyek később nemcsak a vívásban, de az iskolában is hasznukra lesznek. Elsődleges célja a sportág megszerettetése, valamint kitartó és szorgalmas sportolók kinevelése. Végzettségéből adódóan kiválóan ért a gyerekek nyelvén.

Rácz György (tőr, párbajtőr)

A civilben közgazdász, rendkívül türelmes (Horváth A. humorának elviselésére is képes) vívóedzőnk a komoly versenyzői múltját (I.o. minősítés, országos középiskolai bajnok, nemzetközi ifjúsági eredmények, junior válogatott csapattagság) és a sokéves edzői tevékenysége során szerzett tapasztalatait kiválóan kamatoztatja a hagyományos vívótechnika precíz oktatása során. Rácz Mesternél a tökéletes sem elég jó… 🙂

Sári Zoltán (előkészítő, kard)

Egykori válogatott atléta, aki a vívósportot megkedvelve pedagógusként (vívóedző, matematika- testnevelés szakos tanár) először a sulivíváshoz csatlakozott, amit most is aktívan szervez jelenlegi iskolájában. Klubunkban jelenleg az előkészítő és a kard haladó csoport vívóinak technikáját csiszolja, miközben a saját szabadidejét nem sajnálva a legnagyobb pesti mesterektől lesi el a vívóedzői fortélyokat.

Serra Bendegúz (párbajtőr)
Serra György (párbajtőr, tőr)
Serra Solt (párbajtőr, tőr)

Fiatal, de komoly versenyzői múlttal rendelkező, rendkívül agilis, civilben szintén közgazdász vívóedzőnk így fogalmazza meg a szemléletmódját a hobbijáról, a jövő nemzedékének oktatásáról: „Több, mint húsz év alatt rengeteg élményt és tapasztalatot kaptam a sporttól. Ezeket, kombinálva a rengeteg edzőképzés által nyújtott új ismeretekkel, igyekszem átadni a fiatalabb párbajtőr generációknak. Folyamatosan fejlesztem a tudásomat, hiszen a fiatal debreceni vívók a legjobbat érdemlik.”

Pártos Zsófia (párbajtőr)

Kiemelkedő versenyzői múltjával hasznos tapasztalatokra és kapcsolatokra tett szert. Egyetemi közgazdasági tanulmányainak köszönhetően a későbbiekben segíteni tudja a klubot gazdasági, illetve marketing téren is. Kiváló minősítéssel szerzett vívóedzői oklevelet.

Ludman Viktor (párbajtőr)

Pedagógus, testnevelő tanár, edző. Több, mint két évtizedes harcművészetekben szerzett tapasztalattal rendelkezik versenyzői és edzői szinten, számos hazai és nemzetközi sikerrel.

Számára a mozgás és a sport egyetemes létforma, amely kortól és nemtől függetlenül hat. Különösen igaz ez a vívásra, amely az egyik legkomplexebben fejlesztő sport. Fizikálisan és mentálisan is teljes képet ad önmagunkról, segít fejlődésünkben, önismeretünkben, határaink megismerésében.

Érdeklődési körei: párbajtőr, erőnlét és állóképesség fejlesztése, jóga, pszichés egészség kialakítása, outdoor sporttevékenységek.

Válik Ferenc (párbajtőr)

Vívóedző.

Gara Sándor

Pedagógus, testnevelő tanár egyetemi hallgató, edző. Több, mint két évtizedes harcművészetekben szerzett tapasztalattal rendelkezik versenyzői és edzői szinten. Legfőbb célja, hogy az egyetem elvégzése és a diploma megszerzése után jól képzett sportszakember váljon belőle. Szeret a gyerekekkel foglalkozni.

Fegyvermester:

Katona Sándor

Szociálpedagógus, erdőművelő, bioméhész. Hitvallása, hogy a gyerekek tökéletes fizikai és mentális felkészülésén túl az általuk használt eszközök, fegyverek is kifogástalanul működjenek.

A hosszú évek tapasztalatainak köszönhetően, versenyzőink mindig tökéletes fegyverekkel indulhatnak a versenyekre. A sportolók fegyvereinek és egyéb felszereléseinek szerelése és javítása mellett, a vívóterem és a konditerem sporteszközeinek rendszeres karbantartására is kiemelt figyelmet fordít.